Webdesign Utrecht

De kunst van webdesign Utrecht

Webdesign is een vorm van kunst, hoe Picasso zijn kwast gebruikte om prachtige kunst te maken, pakken wij onze muis en keyboard om hetzelfde te doen.

Webdesign is erg belangrijk, niemand houdt van een website of webshop die er hetzelfde uitziet als alle andere, daarbij moet een site er ook professioneel uitzien om vertrouwen te wekken en wat ook erg belangrijk is, is dat het design uniek en op maat is voor het bedrijf die de website laat maken.

Belangrijke onderdelen die invloed hebben op conversiepercentages

Website laten maken in Nieuwegein - Gerard Joling Website webdesign Utrecht

Website - Gerard Joling
Webdesign Utrecht

Wat erg belangrijk is, zoals ik eerder heb vermeld, is dat een website/webshop er professioneel uitziet. De website/webshop moet er niet uitzien alsof hij gemaakt is in 2005 op een computer met Windows XP want dit zal alle vertrouwen het raam uit gooien.

Ook is een goed functionerend en makkelijk rond te navigeren design erg belangrijk. Waar een website/webshop tenslotte om gaat is het omzetten van bezoekers naar klanten en dit zal een stuk makkelijker gaan als de bezoekers alles waar ze voor zoeken binnen no-time gevonden hebben.

Tenslotte is er nog een belangrijk onderdeel en dat is; snelheid. Een slome laadtijd zal een conversiepercentage ver omlaag halen. Uit studies blijkt dat zo klein als 1 seconde minder laadtijd, al een wereld van verschil maakt.

Het beste systeem voor jouw bedrijf

Om websites en webshops te bouwen maken wij gebruik van CMS systemen, dit zijn systemen waar wij de website in kunnen bouwen. Het juiste systeem gebruiken is erg belangrijk omdat niet alles met elk systeem mogelijk is.

WordPress is één van, of misschien zelfs het bekendste systeem die er nu bestaat. WordPress is geweldig om websites op te bouwen omdat er zoveel mogelijk is, het is erg makkelijk te gebruiken voor iedereen, met een korte uitleg weet jij precies hoe je alles kan doen wat je wilt doen (teksten, afbeeldingen, titles en veel meer aanpassen).

Webshops zijn een ander verhaal, daarvoor maken wij vaak gebruik van 2 systemen, Magento en Woocommerce. Woocommerce is een plugin voor WordPress, het is super makkelijk te gebruiken dus mocht je een keer een productprijs, afbeelding, beschrijving of anders aan willen passen gaat dit super makkelijk (zelfs voor digibeten, dat is een belofte)

Magento wordt vaak gebruikt voor hele grote webshops, Woocommerce is geweldig tot aan ongeveer 10.000 producten of variaties, dan is het beter om over te stappen naar Magento. Magento is een super sterk systeem maar het is lastig te gebruiken dus Magento wordt alleen gebruikt als het echt nodig is.

communigators

Website - Communigators
Webdesign Utrecht

5/5 Google reviews

Designbase review

Korte lijnen, goed bereikbaar en goede informatie. Denkt met de situatie mee. Ga zo door

designbase review 2

Designbase is een betrouwbare webdesigner die snel en professioneel contact bind aan hoge kwaliteit. Hij heeft mij vaak geholpen aan slimme en mooie oplossingen zonder daarbij persé de duurste optie aan te raden.

Designbase review 3

Al bijna 10 jaar klant, en altijd uiterst tevreden. Design Base heeft altijd naar mijn wensen geluisterd en is altijd in staat geweest om de juiste oplossingen te vinden.

De beste manier om bezoekers op jouw website te krijgen

Alles komt altijd terug tot klanten, als er geen klanten zijn zal een bedrijf snel failliet gaan, dit wil niemand natuurlijk dus moet er wat aan marketing gedaan worden. De reden dat mensen een website laten bouwen is voor online aanwezigheid en belangrijker, voor het vergaren van klanten.

Zonder bezoekers op je website, kun je ook geen klanten via je website binnenhalen, dus moet je gebruik maken van de gereedschappen die er zijn om bezoekers naar jouw website toe te laten komen, en naar mijn mening is het beste stuk gereedschap hiervoor: SEO.

SEO of Zoekmachine Optimalisatie is het optimaliseren van website pagina’s voor bepaalde zoektermen. Wanneer je een pagina optimaliseert voor een bepaalde zoekterm zal je bovenaan in de zoekresultaten voor die zoekterm komen op Google en andere zoekmachines.

91,5% van de mensen die producten of diensten zoeken op Google en andere zoekmachines komen niet verder dan de eerste 10 zoekresultaten, wat betekent dat als jij bovenaan in de zoekresultaten komt te staan met een pakkende titel, een hele hoop van dat verkeer naar jouw website toe zal komen.

Het verkeer dat via SEO op jouw website komt was al opzoek naar die zoekterm dus de kans dat ze een dienst of product afnemen wordt erg groot en wat nog meer geweldig is aan SEO is dat het maar 1 keer veel werk is en het daarna alleen bijhouden is, wat betekend: als je dit 1 keer laat doen en bij laat houden kan je hierdoor jarenlang bezoekers binnen blijven halen. Op Social media kan dit alleen tot je budget op is!

Website bouwer Utrecht
Wie is Designbase?

In 2000 heeft Ronald Westland het bedrijf Designbase opgericht. Vol passie voor het designen en programmeren van websites is hij begonnen en zo is hij nog steeds bezig. Een punt wat hij belangrijk vind – en altijd belangrijk heeft gevonden – is dat de kwaliteit van de websites die hij produceert extreem hoog ligt en dat de bedrijven waarmee Designbase samenwerkt erg blij zijn met het resultaat van het project. Daarbij staat klantensupport hoog in het vaandel en dit zal dan ook altijd prioriteit hebben.

Als je nog vragen hebt over één of meer van deze onderwerpen neem gerust contact op en dan zullen wij ze zo snel mogelijk beantwoorden!

– Webdesign Utrecht, Designbase

website laten maken in Utrecht
FAQ - Veelgestelde vragen
Ik wil graag een website laten maken, hoe doe ik dit?

Als eerste is het goed om met ons een afspraak te maken. Tijdens een gesprek kunnen wij goed inschatten wat voor CMS systeem het beste past, wat uw doel is van de website en wat voor soort ontwerp het beste bij uw bedrijf past. Na dit gesprek zullen wij een een offerte maken met daarin omschreven welk CMS, welke onderdelen en hoe het ontwerp gaat worden.

– Webdesign Utrecht

Het grootste deel van de websites die wij bouwen, worden gebouwd met WordPress, daarnaast hebben wij ook veel ervaring met CMS systemen als : ModX, Magento, Opencart en Woocommerce. In overleg bespreken wij welk systeem er het beste bij de website past.

– Webdesign Utrecht

Nee, maar dit is een extra optie die toegevoegd kan worden in de offerte.

– Webdesign Utrecht

Ja, een WordPress website is zoekmachine vriendelijk maar er is wel SEO nodig om de website hoog in de zoekresultaten te krijgen.

– Webdesign Utrecht

Koppelingen met andere systemen zijn meestal mogelijk middels plugins. Het ligt aan het te koppelen externe systeem of hier al standaard plugins voor beschikbaar zijn. Per geval zal dat bekeken moeten worden. De kosten voor dit soort koppelingen, indien er geen plugin beschikbaar is kunnen snel oplopen omdat deze extra geprogrammeerd moeten worden. Verder zijn er ook vaak maandelijkse kosten verbonden aan externe koppelingen.

– Webdesign Utrecht

De websites worden altijd met de nieuwste versies van de software opgeleverd. Deze zijn veilig, maar omdat hackers niet stilzitten is het belangrijk altijd updates uit te voeren zodra deze beschikbaar zijn. Deze updates bevatten veelal security updates en dus is het zaak de plugins en het systeem zelf, of dat nu WordPress is of MODx, te upgraden. 

– Webdesign Utrecht

Ja, bij het designen en inrichten van de website houden wij rekening met de gebruikers en zorgen wij ervoor dat iedereen erg gemakkelijk alles waar ze naar zoeken kunnen vinden.

– Webdesign Utrecht

Ja dat is zeker mogelijk alhoewel wij er de voorkeur hebben ook de webhosting te verzorgen. De reden daarvoor is dat wij toegang hebben tot alle technische aspecten van de website en dit is bij andere providers wel eens lastig. Ook is het moeilijk te garanderen dat een website snel draait en zal blijven draaien omdat wij geen grip hebben op de server software of het aantal websites dat op een server van collega’s staan. Het komt voor dat er veel websites op een server geplaatst worden en dat daardoor de snelheid van de website niet optimaal is.

– Webdesign Utrecht

Website laten maken in Utrecht – Webdesign op maat – Website laten maken door Designbase

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek

Scroll naar boven

Afspraak maken

Voer hier je gegevens in en wij nemen contact op om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Voer hier je gegevens in en wij nemen contact op om een afspraak te maken.