23 jaar ervaring

Wat is Magento?

Wat is Magento? Magento is een krachtig en veelgebruikt open-source e-commerce platform dat is ontworpen om online winkels van elke omvang te ondersteunen. Met zijn uitgebreide functies en flexibele architectuur stelt Magento bedrijven in staat om aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke webwinkels te bouwen, aan te passen en te beheren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Magento is, hoe het werkt en waarom het een populaire keuze is voor zowel kleine als grote bedrijven die online verkopen.

De Oorsprong van Magento

Magento werd oorspronkelijk ontwikkeld door Varien Inc., een Amerikaans softwarebedrijf, en werd voor het eerst uitgebracht in 2008. Het platform werd al snel populair vanwege zijn robuuste functionaliteit en flexibiliteit, waardoor het een favoriete keuze werd voor webdevelopers over de hele wereld. In 2011 werd Magento overgenomen door eBay Inc., voordat het in 2015 werd verzelfstandigd als een onafhankelijk bedrijf. Tegenwoordig wordt Magento ondersteund door Adobe Inc. na de overname in 2018.

Wat is Magento en welke versies heeft Magento?

Magento is een uitgebreid e-commerce platform dat bedrijven in staat stelt om volledig functionele en schaalbare online winkels te bouwen en te beheren. Het platform biedt een breed scala aan functies en tools voor het beheren van producten, het verwerken van bestellingen, het beheren van klanten, het instellen van betalingen en nog veel meer. Magento wordt geleverd in twee verschillende versies: Magento Open Source (voorheen Magento Community Edition) en Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise Edition). Beide versies bieden een hoog niveau van aanpasbaarheid en functionaliteit, maar Magento Commerce biedt extra functies en ondersteuning voor grotere bedrijven met meer geavanceerde behoeften.

Belangrijkste Kenmerken van Magento

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken en functionaliteiten die Magento zo populair maken :

Schaalbaarheid

Magento is zeer schaalbaar en kan worden aangepast aan de behoeften van bedrijven van elke omvang. Of je nu een kleine start-up bent of een grote onderneming, Magento biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid om mee te groeien met je bedrijf.

Aanpasbaarheid

Een van de grootste voordelen van Magento is de hoge mate van aanpasbaarheid. Het platform biedt een uitgebreid systeem van thema’s, extensies en plug-ins waarmee webdevelopers online winkels voor hun klanten zo uitgebreid mogelijk kunnen bouwen en de webshop voldoet aan de klanten hun specifieke behoeften en wensen.

Uitgebreide functionaliteit

Magento biedt een breed scala aan ingebouwde functies en tools voor het beheren van producten, het verwerken van bestellingen, het beheren van klanten, het instellen van betalingen, het genereren van rapporten en nog veel meer. Hierdoor hebben gebruikers alles wat ze nodig hebben om een succesvolle online winkel te runnen binnen handbereik.

'Wat is Magento?'

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Magento neemt beveiliging zeer serieus en biedt een reeks ingebouwde beveiligingsfuncties om de veiligheid van online winkels te waarborgen. Het platform wordt regelmatig bijgewerkt en gepatcht om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de nieuwste beveiligingsnormen en -praktijken.

Gemeenschap

Magento heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het platform. Daarnaast biedt Magento een uitgebreid scala aan ondersteuningsbronnen, waaronder documentatie, forums, en meer.

Magento Open Source vs. Magento Commerce

Zoals eerder vermeld, biedt Magento twee verschillende versies van het platform: Magento Open Source en Magento Commerce. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de twee versies :

Magento Open Source

Magento Open Source is de gratis versie van het platform en biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt basisfuncties zoals productbeheer, bestellingsverwerking, betalingsgateways en meer.

Magento Commerce

Magento Commerce is de betaalde versie van het platform en biedt extra functies en ondersteuning voor grotere bedrijven met meer geavanceerde behoeften. Het biedt functies zoals geavanceerde marketingtools, klantensegmentatie, voorraadbeheer, rapportage en meer.

Conclusie ‘Wat is Magento?’

Magento is een krachtig e-commerce platform dat bedrijven van elke omvang in staat stelt om succesvolle online winkels te beheren. Met zijn uitgebreide functies, flexibele architectuur en schaalbaarheid is Magento een populaire keuze geworden voor e-commerce-ondernemers over de hele wereld. Of je nu een kleine start-up bent die net begint met verkopen of een grote onderneming met complexe behoeften, Magento biedt alles wat je nodig hebt om een succesvolle online winkel te runnen.

Wil jij een Magento webshop laten bouwen? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie of neem direct contact op voor een gratis adviesgesprek :

Scroll naar boven

Afspraak maken

Voer hier je gegevens in en wij nemen contact op om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Voer hier je gegevens in en wij nemen contact op om een afspraak te maken.