23 jaar ervaring

Hoe krijg je meer bezoekers op je website

Hoe krijg je meer bezoekers op je website? Het hebben van een aantrekkelijke website is één ding, maar om er bezoekers op te krijgen is een tweede. Er zijn een hoop verschillende manieren om meer bezoekers naar je website toe te krijgen, in dit artikel zal ik je meer vertellen over een aantal manieren om dit voor elkaar te krijgen, zowel betaald als gratis en aan het einde van het artikel heb ik nog een bonus marketingtechniek waar heel weinig bedrijven vanaf weten…

Social media marketing 'Hoe krijg je meer bezoekers op je website'

We beginnen natuurlijk met de meest voor de hand liggende vorm van marketing; Social media marketing. Social media marketing kan op 2 manieren, de betaalde manier en de onbetaalde manier, maar ik zal beginnen met het vertellen over de onbetaalde manier.

De onbetaalde manier van social media marketing

Hoe krijg je meer bezoekers op je website met de onbetaalde manier van social media marketing? Er zijn een hoop verschillende bedrijven die onbetaald met social media marketing groot zijn geworden. Dit hebben zij gedaan door informatieve en entertaining posts te plaatsen op hun accounts met consistentie. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld hashtags kun je mensen op je berichten af laten komen.

Nog een truc wat veel bedrijven gebruiken om een groter social media platform te bouwen is het gebruik maken van nieuwe functies. In de tijd dat Instagram Reels uitkwam bijvoorbeeld, stuurde Instagram een hele hoop kijkers op de Reels af om de nieuwe functie populair te maken, zo is dit ook bij Youtube shorts gebeurd en zelfs bij nieuwe live functies van social media platformen.

Een van de makkelijkste social media platformen om snel op te groeien van vandaag de dag is TikTok. Iedereen kent het wel, TikTok is the place to be als je snel viral wilt gaan. Natuurlijk zal dit niet super makkelijk worden en niet iedereen zal dezelfde resultaten behalen maar dit is zeker het makkelijkste platform om dit te behalen.

De betaalde manier van social media marketing

Ook is er natuurlijk een betaalde versie van social media marketing. Dit is de snelste manier om aandacht te krijgen en in mensen hun tijdlijn te komen staan. Echter kan dit wel veel geld kosten en is het ook niet zo eenvoudig als het klinkt.

Je denkt misschien; oh, dan spendeer ik x bedrag aan advertenties en dan krijg ik allemaal nieuwe klanten. Zo makkelijk is het jammer genoeg niet. Bij betaald adverteren moet je rekening houden met je doelgroep, hoe je website converteert, of je advertenties goed de aandacht grijpen, voor kliks zorgen, en nog veel meer.

Dit is iets waar een hoop tijd in kan gaan zitten en adviseer ik je ook om – als het marketingbudget groot genoeg is – dit uit te besteden aan een bedrijf dat de tijd en ervaring heeft om de advertentiecampagnes winstgevend te maken.

'Hoe krijg je meer bezoekers op je website'
Hoe krijg je meer bezoekers op je website

Organisch via Google bezoekers naar je website halen

Organisch bezoekers via Google binnen halen, bezoekers die al op zoek waren naar informatie over jouw industrie of zelfs producten en/of diensten die je verkoopt. Dat is makkelijk verkopen, maar lastig om voor elkaar te krijgen.

Organisch via Google gevonden kunnen worden is erg lastig en er gaat heel veel tijd in zitten. Van het zoekwoordenonderzoek tot het schrijven van artikelen en dan heb ik het nog niet gehad over het optimaliseren van alle technische onderdelen en de structuur van de website.

Organisch bezoekers via Google binnenhalen is een geweldige vorm van marketing maar als je er niet veel tijd hebt om hierin te duiken en dit zelf op te zetten, uit te breiden en bij te houden, adviseer ik je om het uit te besteden…

Ook niet elke website voldoet aan de criteria om hoog te scoren in Google, dit is belangrijk om te weten omdat je anders heel veel waardevolle tijd besteed aan iets dat niet werkt, dit is de reden waarom wij een 100% gratis scan aanbieden om te kijken of jouw website heeft wat er nodig is om hoog te scoren, hierbij zullen wij ook aangeven wat het zou kosten als je dit compleet uit handen wilt geven.

Ben jij benieuwd of dit een mogelijkheid is voor jouw website? Maak hieronder een afspraak voor een gratis SEO scan + adviesgesprek

Betaald via Google bezoekers naar je website halen

Zoals vrijwel elk platform heeft Google ook een betaalde versie voor marketing, zo heb je de meest bekende versie : Google ADwords, je hebt Youtube advertenties en ook een ander soort advertenties waar ik later in het artikel meer uitleg over geef.

Laten we beginnen bij Google ADwords, Google ADwords is het betalen om op bepaalde zoektermen boven in de zoekresultaten te komen staan. Hierbij betaal je per klik en zal Google bepalen aan de hand van de pagina kwaliteit en het budget per klik die je opgeeft, hoe hoog je in de zoekresultaten komt te staan. Google ADwords is in combinatie met een goede website landingspagina geweldig.

Dan zijn er Youtube advertenties, Youtube advertenties kent iedereen wel, ze lijken heel irritant als je een video wilt kijken en er weer reclame in je beeld komt maar ze zijn bij goed gebruik heel effectief.

En dan hebben we de laatste soort Google advertenties, dit zijn de advertenties op websites. Je hebt vast wel eens een recept opgezocht waar de pagina vol stond met advertenties, natuurlijk is dit niet voor elke website zo maar dat is even het meest gebruikelijke voorbeeld… Dit zijn advertenties waar weinig bedrijven vanaf weten en er zijn een hoop websites die advertenties laten zien voor Google dus dit is zeker een goede optie.

Zoekmachine
'Hoe krijg je meer bezoekers op je website'
Google ADwords - Hoe Werkt Google AdWords
'Hoe krijg je meer bezoekers op je website'

Het beste advertentieplatform voor jou!

Natuurlijk verschilt het per bedrijf welk advertentieplatform het beste werkt voor jou. Marketingtechnieken zoals organisch gevonden worden in Google zullen voor elk bedrijf werken maar als je business to business verkoopt, hoort je bedrijf niet thuis op TikTok. Dit is waarom het altijd slim is om in ieder geval diep onderzoek te doen naar de verschillende platformen om te zien wat het beste voor jou zal werken.

Heb je daar geen tijd voor? Snap ik volkomen, dan is het slim om het uit te besteden aan iemand die weet waar hij/zij mee bezig is, zonder bezoekers aan je website zal je bedrijf moeizaam groeien en groeien is het doel dat elk bedrijf heeft toch? Maar dat hoef ik je niet te vertellen, anders las je dit artikel waarschijnlijk niet…

Ben je geïnteresseerd in goed gevonden worden op Google? Meld je hieronder aan voor een volledig gratis scan en adviesgesprek om te zien wat wij voor jouw website kunnen betekenen.

Bonus 'Hoe krijg je meer bezoekers op je website'

Ik had aan het begin van het artikel een bonus aan het einde beloofd, hier is die dan: Betaalde SEO… dit is niet wat je denkt dat het is.

Met betaalde SEO bedoel ik niet een bedrijf betalen om SEO voor je te doen, met betaalde SEO bedoel ik het volgende:

Er zijn mensen die heel erg goed zijn in het optimaliseren van websites, zo hebben ze websites die boven in de zoekresultaten staan voor een hoop verschillende zoekresultaten en jij kan deze mensen contacteren en betalen om jouw advertenties op de website neer te zetten!

Dit is natuurlijk betaald en er zit geen vaste prijs aan omdat je onderhandelt met individuen, maar dit is zeker een goede manier van marketing omdat de bezoekers op zoek zijn naar hetgeen dat jij verkoopt en als ze jouw bedrijf op de website aanbieden als HET bedrijf voor wat ze nodig hebben, zullen er gegarandeerd klanten naar binnen rollen.

Scroll naar boven

Afspraak maken

Voer hier je gegevens in en wij nemen contact op om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Voer hier je gegevens in en wij nemen contact op om een afspraak te maken.