Een link toevoegen

Je kunt je website interactief maken door linken toe te voegen aan je content. Interne linken naar andere pagina's binnen de website, externe linken naar een andere website. Een afbeelding linken of een pdf downloaden, het kan allemaal met linken.

5.3.1 Interne links
Selecteer het link icoon  maar let op! deze is pas actief als een woord is geselecteerd die als link kan werken. Er opent zich een scherm.
 
In het veld van de link url kun je een interne link maken, bijvoorbeeld van je homepagina naar de contactpagina. Die doe je door simpel weg het ID van de pagina in te vullen op deze manier diensten/. Als je niet precies weet wat de ID is kun je in het veld “Search” de naam van de pagina intikken. Vervolgens klik je op de gevonden pagina en het CMS vult de correcte ID in op de link URL.

In de dropdown “Doel” laat je de instelling gewoon staan op "In dit venster". Bij de “Titel” kun je nog een omschrijving invullen met een korte en bondige tekst waar de pagina over gaat waar je naar toe linkt. Klik vervolgens op “Invoegen” om de link toe te voegen.
De overige tabbladen zul je waarschijnlijk nooit gebruiken.

5.3.2 Externe links
Het toevoegen van een link gaat precies hetzelfde als het toevoegen van een interne link. Het enige verschil zit in het feit dat je kiest voor een andere “Target”, je moet er namelijk voor zorgen dat je link opent in een nieuw venster. Als de bezoeker dan klaar is met die website, dan staat je eigen website altijd nog op het scherm en kan de bezoeker verder gaan met jouw website.

Selecteer het link icoon   maar let op! deze is pas actief als een woord is geselecteerd die als link kan werken. Er opent zich een scherm. In het veld link url vul je de website in bijvoorbeeld www.designbase.nl, eigenlijk moet hier http:// voor maar het CMS geeft dit aan als je op “ Invoegen” klikt. Het CMS vult dat dan automatisch aan. Kies nu bij Target voor de optie "In een nieuw venster openen (_blank)". Klik op “Invoegen” en de link is gemaakt.

5.3.3 Een afbeelding linken
Een afbeelding linken werkt hetzelfde als een interne/externe link maken. Selecteer de afbeelding en klik op de link icoon, vervolgens kun je nu een interne link of een externe link maken.

5.3.4 Linken naar een document Ook dit werkt hetzelfde als een interne/externe link maken. Selecteer een woord waar je de pdf aan wil hangen en klik op de link icoon . Er opent een scherm dat precies hetzelfde is als een scherm van een link toevoegen. Selecteer met  het bestand dat je wil linken. Indien je de file nog niet hebt geupload klik je op “Upload” .
Tip! Vermeld in de omschrijving altijd wat voor bestand de link is en hoe groot het bestand is. Als het bestand bijvoorbeeld 2 Mb is en de bezoeker weet dat niet dan zal de bezoeker misschien wel blijven klikken op de link. Het bestand begint dan steeds opnieuw met downloaden. Dit werkt natuurlijk enorm vertragend. Als een bezoeker weet dat een bestand 2Mb is dan hebben ze over het algemeen meer geduld. Bijvoorbeeld: jaarverslag (pdf, 2Mb).