Een afbeelding/video toevoegen

Klik eerst op de icoon van de afbeelding  of op video  . Er verschijnt een scherm met 3 tabbladen. Op het eerste tabblad kun je de bestand url invullen en de beschrijving. Deze beschrijving is niet verplicht maar wel heel belangrijk vanwege zoekmachine optimalisatie daarnaast kan iemand die bijvoorbeeld een visuele handicap heeft kan op die manier "zien" wat er op een afbeelding staat. Door het braille toetsenbord krijgen ze deze informatie. Zorg dus altijd dat deze een goede omschrijvend is en kort en bondig. Nu moeten we de afbeelding gaan selecteren, klik hiervoor op de blader knop   en er opent een nieuw scherm. In dit scherm kun je door de bestanden heen klikken die je reeds hebt geupload. Klik op de foto die je wil en daarna op “Ok”. Staat de foto die je wil er niet op dan klik je op “Upload”    . Als je je foto’s georganiseerd wil houden kun je mappen toevoegen door op te klikken .

5.2.1 Een afbeelding positioneren
Je kunt in het CMS heel makkelijk afbeeldingen positioneren ten opzichte van de tekst. De meeste gangbare opties zijn links of rechts uitlijnen. Wil je een afbeelding uitlijnen dan doe je dat via het tabblad “Weergave”.
Ook kun je hier de afmetingen aanpassen. Zorg wel dat "Verhoudingen behouden" aangevinkt staat zodat de afbeelding in de juiste verhouding blijft. Het aanpassen van de afmetingen is af te raden omdat je altijd moet zorgen dat de afbeelding helemaal naar wens is voordat je de afbeelding upload. Tenslotte moet je zorgen dat de afbeelding "een beetje lucht" krijgt. Vaak zie je dat de afbeelding direct naast de tekst staat. Dit ziet er heel onverzorgd uit. Als je in verticale en horizontale ruimte bijvoorbeeld 5 invult, dan zal er een beetje ruimte ontstaan om de afbeelding.

5.2.2 Afbeeldingen: waar moet je op letten?

  • Als je met afbeeldingen gaat werken dat zijn er wel een paar tips & trics die je kunt toepassen omdat een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.
  • De belangrijkste tip is in ieder geval dat je moet zorgen dat de afbeelding altijd helemaal goed is wat betreft afmetingen en dergelijke voordat je deze op internet plaats. 
  • Maak alleen gebruik van de extensie .jpg .gif & .png. 
  • Gebruik dus geen .bmp of .tiff Gebruik nooit foto's die rechtstreeks van een digitale camera komen, maar verklein ze eerst altijd.
  • Gebruik geen spaties en vreemde tekens in de bestandsnaam, alleen - of _ als de naam bestaat uit meerdere woorden.