De documenten boom

De boomstructuur van het CMS bevat alle pagina's die op de website staan. In de  boomstructuur zie je een aantal dingen:

  1. Een pijltje 
  2. Drie verschillende statussen
  3. Nummertjes

2.1 Een pijltje

Door op het pijltje  te klikken opent de map zich en verschijnen de pagina's die hieronder liggen. Door weer op het pijltje  te klikken sluit de map weer. 

2.2 Drie verschillende statussen

In de boomstructuur van het CMS kom je verschillende statussen tegen.

  • De status "niet gepubliceerd", dit herken je aan een cursieve tekst. Dit betekent dat de pagina niet gepubliceerd is. Bezoekers van de website kunnen deze pagina niet zien, Jij wel. Lees meer over een pagina publiceren.
  • De status "verwijderd", deze pagina's zijn te herkennen aan een rode streep door de tekst. Deze pagina's zijn verwijderd, maar nog niet definitief, je kunt ze nog herstellen. Lees meer over een pagina verwijderen.
  • De status "niet tonen in menu", dit herken je door de grijze tekst. Dit betekent dat de pagina wel gepubliceerd is en in principe zichtbaar voor iedereen maar dat deze niet getoond wordt in het navigatie menu.

2.3 Nummertjes

Achter elke pagina staat een nummer. Dit is het unieke ID voor deze pagina. De home pagina heeft bijvoorbeeld nummer 1, geen een andere pagina kan dus dit nummer hebben. Bij het maken van interne links zijn deze nummers heel handig maar ook als je een niet gepubliceerde pagina wil bekijken in de browser. Door het nummer te plaatsen achter de url van je website ben je in staat om de pagina te bekijken. Bijvoorbeeld een pagina met unieke ID 5 kun je bekijken door in de adresbalk van de browser te typen: www.mijnwebsite.nl/5. Dit is vooral handig als je een nieuwe pagina aan het maken bent en nog niet wil dat deze gezien wordt op het internet.

Ook het bekijken van ongepubliceerde pagina's werkt zo. Maar let op! Je moet wel altijd ingelogd zijn om de pagina aan de "voorkant" van de website te kunnen bekijken, anders krijg je de foutmelding “NOT FOUND” en/of wordt je door gestuurd naar de homepagina.